Salată specială

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 salată medie verde
  • 2 ouă
  • 2 legaturi spanac
  • 1 lămâie
  • 300 g roşii cherry
  • 50 g unt
  • 2 castraveţi
  • 2-3 lingurite oţet balsamic
  • 300 g baghetă
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 fire ceapă verde
  • 400 g piept de pui
  • 4 linguri făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare

Mod De Preparare

1. Pentru început, se spală pieptul de pui, se taie fâşii, se condimentează cu sare şi piper, se dă prin oul bătut şi prin făină şi se prăjeşte.
2. Se taie bagheta felii potrivite şi se pun în cuptor să se rumenească. Separat, se topeşte untul într-un ibric şi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate fin. Sosul se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste crutoanele din cuptor. Se mai lasă câteva minute şi apoi se opreşte focul.
3. Se curăţă salata şi spanacul de codiţe şi se spală în câteva ape, apoi frunzele se pun să se scurgă în sită. Roşiile şi castraveţii se spală bine şi se taie feliuţe. Toate se aranjează într-un bol şi pe deasupra se pun şniţelele de pui şi crutoanele rumenite şi aromate.
4. Salata se condimentează cu sare, piper și se stropeşte cu oţet balsamic şi zeamă de lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi