Salată suedeză cu sardine

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 cutii cu sardine în sos tomat
  • 2 mere
  • 200 g caşcaval
  • 1 ţelină mijlocie
  • 2-3 castraveciori muraţi
  • 150 g maioneză
  • 1 pahar mic iaurt
  • sare
  • piper
  • lămâie
  • 1 baghetă
  • mărar şi ridichi pentru ornat

Mod De Preparare

1. Sardinele se pun într-un castron şi se pasează cu furculiţa. Merele se spală, se taie în sferturi şi se curăţă de sâmburi. Caşcavalul şi merele se taie cubuleţe şi se pun peste sardine. Se adaugă ţelina rasă fin şi castraveciorii muraţi tăiaţi felii.

2. Totul se amestecă uşor, apoi se adaugă maioneza bătută cu iaurtul şi se condimentează după gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Se acoperă castronul cu un capac şi se pune 5-10 minute la frigider.

3. Se ia câte o lingură din salată şi se pune pe câte o felie de baghetă. Se ornează cu felii subţiri de lămâie, ridichi şi câteva fire de mărar.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete