Salată vieneză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan
  • 2 căţei usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 4 roşii
  • 3-4 cepe roşii
  • 4-5 castraveţi
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahăr
  • oţet balsamic
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 3-4 frunze mentă
  • 2-3 frunze busuioc
  • 1 praf cimbru

Mod De Preparare

1. Se pregăteşte pieptul de curcan cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi şi se stropeşte cu ulei şi vin alb. Se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească.

2. După ce s-a copt, se taie felii subţiri şi se aşază într-un bol. În alt bol, se pun sarea, piperul, uleiul de măsline, oţetul balsamic, cimbrul, menta şi zahărul. Sosul se amestecă bine şi se lasă 5 minute la frigider.

3. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie rondele subţiri, se amestecă cu roşiile şi castraveţii.

4. Toate se pun în bolul cu feliile din piept de curcan şi se adaugă sosul preparat. Se amestecă şi se serveşte ornată cu frunze de busuioc şi mentă.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.