Monte Cristo a fost servit pentru prima oară în California de Sud, prin anii ’50. Nicicând nu a fost mai gustoasă combinația de șuncă și cașcaval! Fă această rețetă simplă pentru mic-dejun, prânz sau chiar cină. Rapidă, incredibil de aspectuoasă și sățioasă.
Bate ouăle bine într-un vas îndeajuns de încăpător pentru un sandwich, cu puțină sare și piper.
„Asamblează” sandwich-urile cu muștar, maioneză, cașcaval și șuncă. Pune sare și piper după gust. Presează-le puțin.
Topește untul într-o tigaie, la foc mic. Înmoaie bine fiecare sandwich în parte în oul bătut și pune în tigaie. Prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor și brânza se topește.
În original, acest sandwich se servește cu zahăr pudră pe deasupra. Da, pentru gustul nostru pare tare ciudată combinația. Dar dacă mulți îl preferă așa, înseamnă că nu poate fi decât gustos, nu?
Foto: 123rf
Alte rețete rapide și sățioase:
Clătită uriașă la cuptor, cu șuncă și brânză