Simit – covrigi turcești

Retetă Simit - covrigi turcești

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 480 g făină
  • 210 g apă
  • 60 g lapte
  • 45 g zahăr
  • 14 g sare
  • 20 g ulei de măsline extravirgin
  • 10 g drojdie proaspătă (sau 3 g drojdie uscată)
  • semințe de susan
  • melasă

Mod De Preparare

Simit sau covrigii turcești sunt un preparat cu o lungă istorie. Aceștia se prepară în Istanbul încă din 1525. Acești covrigi se mănâncă la micul dejun, întotdeauna alături de un pahar de ceai.

Cum se prepară Simit – covrigii turcești

1. Într-un bol se adaugă făina, apa, laptele, zahărul, sare și drojdia. Se amestecă și se începe frământarea.

2. Se adaugă uleiul de măsline și se continuă frământarea.

3. Aluatul se acoperă și se lasă la dospit până ce își dublează volumul.

4. Împărțim aluatul în bile de câte 140 de grame.

5. Acoperim bilele de aluat cu un prosop și le lăsăm să se odihnească 30 de minute.

6. Fiecare bilă de aluat se rulează în formă de sfoară lungă de 50 de cm. Sfoara se pune în două, se modelează în formă de cerc și se unesc capetele până ce păstrează forma.

7. Covrigii se transferă pe o tavă de copt tapetată cu o foaie de copt. Se lasă la odihnit 10 minute.

8. Într-un bol se pune puțină apă rece și un strop de melasă. Se amestecă bine.

9. Fiecare covrig se scufundă în baia de apă cu melasă și se pun pe tava de copt.

10. Se presară semințe de susan și covrigii se coc la 175 de grade până ce devin aurii.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa