Sirop de vişine nefiert

De erikachivu,

Ingrediente

  • 1 kg vişine
  • 2 lingurite aspirine pisate
  • 1 lingura sare de lămâie
  • 5 kg zahăr tos

Mod De Preparare

Un sirop de vişine foarte bun, care nu necesită fierbere, deci se face foarte uşor. Iată reţeta.

1. Fructele uşor zdrobite se pun într-un borcan mare de 5 litri. Se presară cu sarea de lămâie şi se toarnă un litru de apă rece. Se amestecă şi se lasă aşa până a doua zi.

2. A doua zi, se strecoară sucul pe care îl lasă vişinele şi în acesta se pun aspirina şi zahărul. Se lasă aşa timp de 3 zile amestecând de două ori pe zi pentru ca zahărul să se dizolve.

3. După 3 zile, se amestecă bine şi se toarnă sucul în sticle mai mici al căror capac se înfiletează.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor