Smântână de post – smântână de caju

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cană de nuci caju
  • 1 cană de apă plată

Mod De Preparare

Smântâna de post din caju este o smântână vegetală ce nu conține niciun produs de origine animală. Acest produs înlocuiește cu succes smântâna de gătit din lapte și poate fi folosită pentru lasagna, quiche, supe cremă, risotto, prăjituri etc.

Cum se face smântâna de caju, smântâna de post

1. Alunele caju se pun într-un castron și se acoperă cu apă. Se lasă la înmuiat timp de 6-8 ore (sau peste noapte).
2. Apa se scurge. Alunele caju și apa se pun într-un blender sau robot.
3. Se folosește puterea maximă a blenderului până se obține o smântână cremoasă fără cocoloașe.
4. Textura finală trebuie să fie asemănătoare cu cea a smântânei. Pentru gust și textură se mai pot
adăuga apă, zeamă de lămâie, sare.
5. Smântâna de post de caju poate fi ținută la frigider timp de 3-4 zile.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.