Șnițel german – rețeta autentică

snitel

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  • sare, piper și boia picantă - după gust
  • 2 ouă bătute
  • 70 g făină
  • 50 g pesmet

Mod De Preparare

Fiecare om care a ajuns pe teritoriul Germaniei a gustat cel puțin o dată șnițelul nemțesc și s-a îndrăgostit de el. O rețetă atât de simplă și atât de bună trebuie să fie făcută în fiecare gospodărie! Crocant și auriu la exterior, bine pătruns, fierbinte și fraged la interior. E atât de ușor încât îl poți pregăti, în timp scurt, în cantități uriașe. De fapt, cel mai bine e să faci mai multe porții decât crezi că ai mânca: se va duce de pe masă în timp record!

469665_l (1)

Bate cotletele de porc, asezonează-le bine pe ambele părți.

Pune făina, pesmetul și ouăle bătute în 3 vase diferite. Dă fiecare cotlet în parte prin – în ordinea indicată! – făină, ou și pesmet (fără ca pesmetul să intre în carne, scutură excesul bine).

Nu lăsa carnea să stea mult așa, dă-o la prăjit imediat în ulei deja încins, sau șnițelul nu o să mai iasă crocant! Cât ulei? Cam cât e necesar ca șnițelul să înoate un pic în el.

Prăjește fiecare șnițel în parte cam 3 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie pe care ai pus deja un șervet mare de hârtie (să absoarbă eventualul exces de grăsime).

Servește imediat cu o porție zdravănă și delicioasă de salată germană cu cartofi.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.