Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 litri apă
  • 1 kg zahăr
  • 30 g sare de lămâie
  • 4 flori mari de soc

Mod De Preparare

socata (1)

1. Pentru socată, rețeta bunicii, se pun la fiert apa şi zahărul. După ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă sarea de lămâie, se mai lasă câteva minute să clocotească la foc mic, apoi se trage de pe foc.

2. Se spală florile de soc şi se pun şi ele în oală. Se amestecă totul şi se lasă vasul într-un loc cald, 24 de ore.

3. Se strecoară socata, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece 2-3 săptămâni.

socata

Socata, rețeta tradițională, sfaturi de la bunica

  • Rețeta tradițională de socată folosește flori culese la sfârșitul lui mai și începutul lui iunie.
  • Florile de soc trebuie culese în zilele însorite.
  • Florile de soc pentru socată trebuie să fie cât mai parfumate.
  • Socata este gata când compoziția devine gălbuie și mirosul este puternic.

Vezi și rețeta de sirop de soc!

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 4 Review(s)
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi