Somon glazurat în sos dulce acrișor

somon

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 file-uri de somon
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • sare și piper după gust
Pentru sos
  • 6 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi presați
  • 1 lingură miere
  • zeama de la o lămâie
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Rețeta perfectă pentru iubitorii de pește! Combinația ideală între dulce și sărat. O rețetă simplă, din ingrediente puține și extrem de rapidă. Să o facem împreună!

  • Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
  1. Începem cu sosul. Topește untul la temperatură mică într-o crăticioară, amestecă până începe să devină rumen (circa 3 minute). Adaugă usturoiul, mierea și zeama de la lămâie, asezonează cu sare și piper și dă deoparte.
  2. Asezonează bucățile de somon cu sare și piper. Presară câte o lingură de făină pe fiecare file în parte. Stropește cu miere.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu. Părjește bucățile de somon pe fiecare parte până se rumenesc (1-2 minute pe fiecare parte).
  4. Dă la cuptor 8-10 minute să se facă de tot. Servește imediat cu sosul dulce acrișor de unt.

Alte rețete delicioase cu somon:

Somon în crustă de cartofi

Specialitate cu somon și salvie

Tort aperitiv cu brânză şi somon

Foto: shutterstock

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.