Sos Alfredo

sos Alfredo

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 475 ml lapte
  • 2 linguri de făină rase
  • 120 g cremă de brânză/ brânză grasă
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g parmezan ras
  • 240 g mozarella rasă / orice alt amestec de brânzeturi
  • 3 linguri unt
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Un sos alb, cremos și dens, extrem de gustos care merge perfect combinat cu pastele tale preferate, cu pui și chiar și cu creveți. Se face rapid, din ingrediente cunoscute.

Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează.

Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați usturoiul aproximativ 1 minut. Turnați sosul mai devreme obținut și aduceți-l la fierbere, la foc, mic, amestecând timp de 4 minute și apoi alte 6 lăsând-ul să se îngroașe.

Dați de pe foc și adăugați brânza și parmezanul.

Foto: Thinkstock.com

Rețete cu sos Alfredo

Pui “păcătos” din 3 ingrediente

Creveți în sos Alfredo

Penne cu pui Alfredo

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.