Creveți în sos Alfredo

Creveți în sos Alfredo

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 475 ml lapte
  • 120 g cremă de brânză/ brânză grasă
  • 2 linguri făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri usturoi pisat
  • 240 g mozarella rasă / orice alt amestec de brânzeturi
  • 100 g parmezan ras (opțional)
  • 450 g creveți curățați
  • piper după gust

Mod De Preparare

O masă aspectuoasă, delicioasă, gata în numai 30 de minute, pe care iubitorii fructelor de mare o adoră: creveți în sos cremos Alfredo.

Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează.

Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați usturoiul aproximativ 1 minut și adăugați peste creveții. Lăsați pe foc 3-5 minute până devin creveții rozalii (nu trebuie să se facă de tot).

Scoateți creveții din cratiță – fără unt și usturoi. În locul lor turnați sosul mai devreme obținut și aduceți-l la fierbere, la foc, mic, amestecând timp de 4 minute și apoi alte 6 lăsând-ul să se îngroașe.

Dați de pe foc și adăugați brânza și parmezanul. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 5 minute. Adăugați creveții în sos și lăsați-i acoperiți timp de alte 5 minute.

Se servesc cu ce tip de paste doriți.

Pentru iubitorii de fructe de mare, recomandăm aceste paste cu creveti!

Află mai multe despre fructele de mare și cum se consumă

Citește și:  Cum se gătesc creveții. Trucuri adunate din bucătăriile orientale

Foto: creveți în sos alfredo / 123rf.com

Evaluează