Sos bechamel

Sos bechamel

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 700 ml lapte
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță nucșoară măcinată

Mod De Preparare

Sosul bechamel, cunoscut și drept sos alb, este un ingredient de bază în multe rețete, cum ar fi lasagna și friptură. De asemenea, constituie o bază pentru multe alte sosuri.

Francezii au preparat sos bechamel încă din secolul 17, acesta fiind un sos mamă pentru altele – cum ar fi sosul Mornay de brânză.

Rețeta de sos bechamel a fost creată de Louis de Bechamel, cea mai timpurie mențiune a sosului apărând în Le Cuisinier François, în anul 1651.

Pentru a pregăti un sos bechamel de calitate, nu este nevoie decât de câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în cămară.

  1. Înainte de toate, punem laptele la fiert.
  2. Într-o cratiță separată, punem la încins untul. Când acesta se topește, adăugăm făina. Untul și făina se amestecă bine, până nu mai există cocoloașe.
  3. Când se simte miros de plăcintă coaptă, începem să adăugăm laptele fiert peste compoziție. Laptele se toarnă în fir subțire și se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloașe.
  4. Când sosul capătă o consistență catifelată, se ia de pe foc. Se adaugă sarea și nucșoara și, opțional, puțin piper alb.

Foto – 123rf.com

Îți recomandăm și o rețetă de cannelloni cu carne cu sos bechamel și friptură de vita cu sos bechamel

Încearcă și această rețetă de sos pesto

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 vot