Spanac cremos gratinat

Spanac cremos gratinat

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kilogram de spanac
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • 50 g de făină
  • 500 ml lapte
  • 1 ceapă tăiată mare
  • 150 g parmezan ras
  • 100 g cașcaval ras
  • sare, piper și nucșoară după gust

Mod De Preparare

Cea mai gustoasă metodă în care am gătit spanacul până acum și singura în care i-am făcut pe cei mici să mănânce cu poftă. Se face extrem de ușor, așa că îl poți pune chiar și pe soțul cel nepriceput într-ale bucătăritului să îl facă, urmărind indicațiile de mai jos.

Preîncălzește cuptorul și pregătește o tavă care nu lipește.

  1. Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare (după ce l-ai spălat în prealabil, desigur). Scoate-l și scurge-l bine de apă.
  2. Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, topește untul. Adaugă ceapa și, după ce aceasta s-a înmuiat ușor, adaugă și usturoiul tocat.
  3. Adaugă făina, amestecând continuu 1 minut. Adaugă laptele, sare, piper și nucșoară, amestecând până se combină ingredientele bine. Adu la fierbere și redu flacăra, lăsând așa 10 minute, amestecând frecvent.
  4. Adaugă spanacul (bine scurs) sosului și cașcavalul. Amestecă. Gustă și mai adaugă sare, piper sau nucșoară dacă simți nevoia.
  5. Toarnă totul în tavă, presară deasupra parmezan. Dă la cuptor pentur 30 de minute.

Alte rețete delicioase cu spanac:

Clătite umplute cu spanac

Plăcintă cu spanac

Tartă cu spanac

Foto: shutterstock

Evaluează
Alte rețete