Mod De Preparare
Cea mai gustoasă metodă în care am gătit spanacul până acum și singura în care i-am făcut pe cei mici să mănânce cu poftă. Se face extrem de ușor, așa că îl poți pune chiar și pe soțul cel nepriceput într-ale bucătăritului să îl facă, urmărind indicațiile de mai jos.
Preîncălzește cuptorul și pregătește o tavă care nu lipește.
- Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare (după ce l-ai spălat în prealabil, desigur). Scoate-l și scurge-l bine de apă.
- Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, topește untul. Adaugă ceapa și, după ce aceasta s-a înmuiat ușor, adaugă și usturoiul tocat.
- Adaugă făina, amestecând continuu 1 minut. Adaugă laptele, sare, piper și nucșoară, amestecând până se combină ingredientele bine. Adu la fierbere și redu flacăra, lăsând așa 10 minute, amestecând frecvent.
- Adaugă spanacul (bine scurs) sosului și cașcavalul. Amestecă. Gustă și mai adaugă sare, piper sau nucșoară dacă simți nevoia.
- Toarnă totul în tavă, presară deasupra parmezan. Dă la cuptor pentur 30 de minute.
Alte rețete delicioase cu spanac:
Clătite umplute cu spanac
Plăcintă cu spanac
Tartă cu spanac
Foto: shutterstock