Spanac cu ouă

Spanac cu ouă

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 400 g cartofi
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri smântână
  • 100 g telemea de vacă
  • 4 ouă proaspete
  • 50-60 g unt
  • 1-2 linguri ulei
  • 500 g spanac curăţat
  • sare, piper, muştar boabe măcinat

Mod De Preparare

Alături de urzici, spanacul este unul din vestitorii primăverii în bucătărie. Pe lângă gustul delicios, aduce și nenumărate beneficii de sănătate.

Spanacul conține vitaminele C și E, precum și magneziu și seleniu, substanțe cu efect antioxidant, care luptă împotriva stresului oxidativ. De asemenea, conținutul bogat de beta-caroten și luteină fac din spanac un aliment deosebit de eficient pentru îmbunătățirea vederii. Mai mult, spanacul conține multă vitamina K, aceasta fiind benefică sistemului osos.

Poți consuma spanac atât simplu, într-o salată de primăvară asezonată cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare, cât și gătit. Poți găti o variantă vegetariană de mâncare de spanac, dar dacă în schimb consumi ouă, poți oricând să încerci să prepari spanac cu ouă – un prânz absolut delicios și plin de nutrienți.

1. Spanacul se spală, se opăreşte în apă cu un praf de sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se taie apoi mărunt şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu puţin ulei. Se condimentează după gust cu sare, piper şi muştar şi se răstoarnă într-o formă unsă cu unt.

2. Se fac cu dosul lingurii 4 adâncituri în care se pun ouăle sparte, ca pentru ochiuri. Pe fiecare ou se mai pune câte un cub mic de unt, se pune tava în cuptorul încins şi se coace, la foc potrivit, 10-15 minute.

3. Separat, se fierb cartofii, se pasează ca pentru piure şi se mixează cu laptele fierbinte, puţin unt şi sare după gust, iar smântâna se amestecă cu telemeaua rasă.

4. Spanacul cu ouăle coapte se serveşte imediat cu piureul de cartofi şi câte o lingură de brânză cu smântână peste care se presară boia de ardei.

Încercați și următoarele rețete:

Mancare de urzici

Falafel

Alte rețete în care poți folosi ouă:

Salata cu ton si oua

Oua umplute cu pateu

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 voturi