Spanac la cuptor cu ou şi caşcaval

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1.2 kg spanac proaspăt
  • 1 legatura ceapă verde sau o ceapă
  • 50 g unt
  • 200 ml supă de legume
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 4 ouă
  • 150 g caşcaval
  • piper proaspăt măcinat
  • sare
  • 1 roşie

Mod De Preparare

1. Spanacul se curăţă, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte foarte puţin în unt, apoi se adaugă spanacul opărit tocat mărunt şi se amestecă uşor. Se stinge cu supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 15-20 minute. Se potriveşte la gust cu sare şi piper.

3. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii şi se mai fierbe 10 minute. Se răstoarnă în vase termorezistente unse cu unt şi se formează cu lingura mici adâncituri în care se pun ouăle, ca pentru ochiuri. Se presară caşcaval ras şi se pun vasele în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. Se ornează cu felii de roşie şi se serveşte imediat cu puţin piper.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor