:contrast(8):quality(75)/https://retete.unica.ro/wp-content/uploads/2016/11/hutterstock_228855070-e1479231214651.jpg)
Cea mai populară mâncare a rușilor, asta trebuie să fie! Îi înțelegem de ce le place, e foarte gustoasă! Hrănești 4 oameni cu 30 de minute de muncă. Sună bine, nu? Alege să faci o vită stroganoff pe repede înainte (nu după rețeta originală), bună de te lingi pe degete și extrem de sățioasă!
Încinge uleiul și 1 lingură de unt într-o tigaie mare. Separat, asezonează carnea cu sare, piper și oregano. Pune-o la prăjit în tigaie, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate carnea pe o farfurie.
În aceeași tigaie, dă la călit ciupercile, usturoiul și ceapa. Adaugă 2 linguri de unt, lasă la călit până când ceapa devine translucidă. Adaugă făina peste, amestecă și lasă la făcut 2-3 minute.
Toarnă și supa de vită și sosul Worcestershire. Lasă, la foc mic, să se facă vreo 10-12 minute. Pune și carnea în tigaie. Amestecă. Adaugă și smântâna, amestecă și dă de pe foc.
De obicei, se servește cu tăiței, piure sau orez.![]()
Alte rețete delicioase cu carne de vită:
Carne de vită bolognese coaptă în dovleac
Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi
Foto: shutterstock




- 1 vot