Sufleu de conopidă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 50-60 g unt
  • 1 ceapă sau o legătură ceapă verde
  • 3 ouă
  • 1 lingurita făină
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • 4-5 linguri brânză rasă
  • 200 g caşcaval ras
  • 1 gogoşar
  • 1 lingura pesmet
  • sare, piper

Mod De Preparare

1. Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele mici. Se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu unt se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 5 minute.

2. Conopida se taie cubuleţe şi se amestecă cu ceapa călită. Se pune într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se adaugă ouăle bătute cu brânza rasă, gogoşarul tăiat cubuleţe, smântâna, jumătate din caşcavalul ras, laptele în care s-a dizolvat făina, totul condimentat cu sare şi piper. Deasupra se presară restul de caşcaval ras.

3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului