Sufleu de conopidă

Sufleu de conopidă

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 50-60 g unt
  • 1 ceapă sau o legătură ceapă verde
  • 3 ouă
  • 1 lingurita făină
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • 4-5 linguri brânză rasă
  • 200 g caşcaval ras
  • 1 gogoşar
  • 1 lingura pesmet
  • sare, piper

Mod De Preparare

1. Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele mici. Se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu unt se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 5 minute.

2. Conopida se taie cubuleţe şi se amestecă cu ceapa călită. Se pune într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se adaugă ouăle bătute cu brânza rasă, gogoşarul tăiat cubuleţe, smântâna, jumătate din caşcavalul ras, laptele în care s-a dizolvat făina, totul condimentat cu sare şi piper. Deasupra se presară restul de caşcaval ras.

3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.

Evaluează