Sufleu de spanac

sufleu

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 3 ouă
  • 300 g spanac
  • 200 g parmezan
  • 2 linguri făină
  • sare, piper, nucșoară și boia după gust

Mod De Preparare

De obicei sufleurile sunt mai dificil de făcut. Din fericire, nu este cazul acestei rețete. Ieftină (mai ales în perioada încare piețele sunt pline de spanac proaspăt), rapidă, din ingrediente puține și extrem de accesibilă, chiar și celui mai nepriceput bucătar. Noi am folosit spanac înghețat.

Preîncălzește cuptorul și dezgheață spanacul.

  1. Într-un bol mediu, bate smântâna și ouăle 2-3 minute sau până când fac spumă.
  2. Adaugă, treptat și amestecând continuu, restul de ingrediente (în afară de jumătate din cantitatea de parmezan).
  3. Toarnă amestecul în tavă, presară restul de parmezan pe deasupra și dă la cuptor timp de 30-35 de minute.

Alte rețete delicioase cu spanac:

Quiche de spanac

Ruladă de spanac

Clătite umplute cu spanac

Foto: 123rf

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.