Sundae clasic: cea mai bună rețetă pentru acest desert răcoritor

sundae clasic

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 200 g înghețată de ciocolată
  • 200 g înghețată de caramel
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 50 g alune de pădure
  • 30 ml sos de ciocolată
  • 8 rulouri de napolitană
  • 4 cireșe confiate

Mod De Preparare

Sundae clasic: este desertul nelipsit din meniurile cofetăriilor și gelateriilor. Se face în doar câteva minute, efortul fiind minim.

Sundae-ul este un desert pe bază de înghețată și diferite topping-uri, originar din Statele Unite ale Americii. Încă nu este clar din ce oraș provine el. Există discuții că ar proveni din Plainfield (Illinois), New Orleans (Louisiana), Cleveland (Ohio) sau New York City (New York).

Pe lângă sundae-ul clasic, care conține înghețată, frișcă, sos și fructe, mai există și alte variații. Una dintre ele este parfait-ul american. Acesta din urmă se pregătește într-un pahar înalt, umplându-l cu înghețată sau iaurt, sirop, frișcă, granola și, în anumite cazuri, diferite lichioruri.

O altă variantă foarte apreciată este cea de sundae „fierbinte'. Acest sundae conține de regulă înghețată clasică de vanilie și un topping fierbinte de ciocolată. Combinația de temperaturi și texturi este cu adevărat irezistibilă. Acest tip de sundae ar fi fost inventat în Hollywood, California, în anul 1906.

Pentru un sundae delicios, înghețata este baza. Poți folosi înghețată de calitate din comerț sau poți face chiar tu! Descoperă cât de simplu poți face înghețata de ciocolată și înghețata de caramel. Totodată, un sundae clasic poate fi transformat ușor într-un banana split, dacă urmezi pașii corecți.

Iată cât de simplă și rapidă este rețeta de sundae clasic:

  1. Pentru a pregăti acest sundae, vei avea nevoie de patru pahare înalte și transparente.
  2. Împarte în mod egal înghețata de ciocolată și cea de caramel în cele patru pahare.
  3. Smântâna lichidă se bate bine, până când capătă ținută. Frișca astfel obținută se pune peste înghețata din pahare.
  4. Se toarnă în fir subțire sos de ciocolată peste înghețată și frișcă.
  5. Se presară bucățile de alune de pădure deasupra.
  6. Se decorează cu câte o cireașă confiată și două rulouri de napolitane fiecare pahar.
  7. Acest sundae se servește imediat.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă