Supă cu cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 3 bucati brânză telemea
  • 120 g brânzică de vaci
  • 4 cartofi
  • sare, chimen, pătrunjel tocat sau arpagic pentru decor

Mod De Preparare

► Se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic. Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi.

► Se pune jumătate din brânza de vaci într-un bol şi se toarnă deasupra puţină supă fierbinte. Se acoperă cu un capac şi se dă deoparte, pentru a fi servit separat, alături de bolurile de supă.

► Se împart cartofii în farfurii, se toarnă supă deasupra, se presară restul de brânzică de vaci şi se pune deasupra pătrunjel verde sau arpagic tocat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă