Supă de legume cu gnocchi și bacon

Supă de legume cu gnocchi și bacon

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g bacon
  • 1 ceapă albă tăiată mărunt
  • 1 morcov tăiat cubulețe
  • 1 fir țelină apio
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 g boia de ardei
  • jumătate de linguriță de cimbru
  • 2 linguri făină
  • 1 l supă de legume
  • 400 g gnocchi
  • 220 ml lapte
  • 50 g cheddar
  • ulei de măsline
  • parmezan ras
  • sare

Mod De Preparare

Supa de legume cu gnocchi și bacon este preparatul perfect pentru zilele reci. Este cremoasă, gustoasă și extrem de ușor de făcut.

Gnocchi înlocuiesc cu succes tăiețeii sau cartofii făcând această supă mult mai sățioasă și gustoasă.

Cum se prepară supa de legume cu gnocchi și bacon

  1. Se călește baconul într-o oală mare. Se pescuiesc bucățile de bacon din oală și se pun pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie.
  2. Se pune ulei în oală. Se adaugă toate legumele tăiate cubulețe sau date pe răzătoarea mare. Se sotează 5-8 minute sau până încep să se înmoaie.
  3. Se adaugă boia de ardei, cimbru și făina amestecând rapid.
  4. După ce s-a gătit făina, se adaugă supa, se reduce focul și se lasă la fiert 20-22 minute amestecând din când în când.
  5. Când legumele s-au fiert se adaugă laptele, gnocchi și cheddar-ul. Cine dorește și un pic de culoare în supa poate adăuga frunze de baby spanac sau kale.
  6. Se fierbe până se topește brânza cheddar.
  7. Se adaugă baconul. Se păstrează câteva bucăți pentru decor. Se adaugă sare, dacă mai este necesar.
  8. Supa de legume cu gnocchi și bacon se servește cu pătrunjel tocat, țelină apio, piper proaspăt râșnit, restul de bacon și parmezan ras.
Evaluează