1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, pătrunjelul şi ceapa se toacă şi se pun la fiert într-o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă 15-20 de minute şi după aceea se adaugă fasolea verde, mazărea şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se spumează, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic, jumătate de oră.
2. Între timp, se taie costiţa cubuleţe şi se prăjeşte. Se răstoarnă apoi în supă, se mai adaugă dovleceii tăiaţi rondele şi după 10 minute se pot pune roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii. Se potriveşte la gust de sare şi se mai fierbe la foc mic doar 5 minute.
3. Supa se serveşte imediat ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt. Cine doreşte mai poate adăuga şi câte o lingură de zeamă de lămâie.