1. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, vanilia şi, la sfârşit, făina şi cacaua. Se amestecă în același sens, ca să nu facă cocoloașe. Se toarnă compoziţia în tavă și se coace la foc mediu.
2. Separat, se topește zahărul, se adaugă apa și se lasă să scadă la jumătate, apoi se pune whisky și coaja de lămâie. Se lasă la rece.
3. Pentru cremă, se freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia și cu laptele cald. Se fierbe la foc mediu până se caramelizează și clocotește 2-3 minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se încorporează untul. Se adaugă cacaua cernută și se obţine o cremă fină de cacao.
4. După ce s-a copt blatul, se scoate, se lasă să se răcească și se taie în 2 felii. Se însiropează, se presară nuca măcinată și se îmbracă în cremă. Se toarnă glazura din ciocolată topită și se ornează cu fructe de sezon şi mentă.