O tartă cu lămâie delicioasă, după o reţetă simplă. E foarte uşoară şi răcoroasă. Vezi reţeta!
1. Se mărunţesc biscuiţii şi apoi se amestecă bine cu untul topit. Cu amestecul rezultat se tapetează o tavă cu diametrul de 22 cm şi se dă la copt pentru 10 minute. Se scoate şi se lasă la răcit.
2. Gălbenuşurile se mixează 2 minute, se adaugă laptele condensat şi se amestecă pentru 3 minute. Se pun şi coaja şi sucul stors de la lămâie şi se mai amestecă 3 minute.
3. Se pune această cremă peste blatul copt şi se dă la cuptor din nou pentru 15 minute. Apoi, se scoate şi se lasă la răcit pentru 3 ore.
4. Pentru servire, se scoate tarta din forma de copt şi se acoperă cu frişca bătută cu zahăr. Se presară coajă rasă de lămâie şi se aduce la masă.