O tartă de ciocolată bună de te lingi pe degete, gata în puțin mai mult de o oră, după o rețetă foarte simplă.
1. Untul se lasă la temperatura camerei să se înmoaie, apoi se freacă cu 100 g zahăr şi zahărul vanilat. Separat, ciocolata rasă se topeşte la bainmarie, până se obţine o cremă omogenă.
2. Ciocolata topită se lasă să se răcească şi se amestecă uşor cu untul, gălbenuşurile, făina amestecată cu nucile şi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 50 de minute.
3. Tarta de ciocolată se lasă să se răcească lent, se scoate din tavă şi se acoperă cu cremă de ciocolată. Pentru cremă, ciocolata rasă se topeşte la cald cu untul, apoi se lasă să se răcească şi treptat se adaugă frişca bătută.