Tartă de praz cu morcovi

Retetă Tartă de praz cu morcovi

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 2 bucati praz
  • 4 ouă
  • 200 ml lapte
  • 100 g telemea după gust
  • ulei
  • sare şi piper

Mod De Preparare

O tartă delicioasă şi unde mai pui că-i şi sănătoasă! Cum să faci şi tu tartă de praz cu morcovi:

1. Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine.

2. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă să se răcească.

3. Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă laptele şi brânza trecută prin răzătoare.

4. Se amestecă ouăle cu legumele, sare şi piper, după gust, şi se toarnă într-o formă rotundă sau o cratiţă care merge la cuptor. Se dă la copt pentru 45 de minute până ce o scobitoare introdusă iese curată.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 5 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.