Tocăniţă de legume

Retetă Tocăniţă de legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 roşii
  • 2 cepe
  • 2 vinete
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 2-3 foi dafin

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeii graşi şi ceapa se taie în felii subţiri, iar cartofii, roşiile, ciupercile şi vinetele cubuleţe.

2. În uleiul de măsline şi puţină apă se pun la înăbuşit ceapa şi ardeiul gras. Peste acestea se adaugă morcovii, ciupercile, vinetele şi roşiile şi se lasă la fiert, pe foc mic, până când sunt bine pătrunse.

3. Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fiert în apă cu puţină sare. După aceea, se scurg şi se lasă la răcit.

4. Într-o tavă de teflon suficient de mare se amestecă cartofii fierţi cu legumele înăbuşite, se adaugă mirodeniile şi se dă la cuptor 40-45 de minute, la foc mic.

5. Se serveşte caldă sau rece, asezonată cu fruze de salată.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.