1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte.
2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute.
3. După aceea, se prăjesc în puţin ulei pe ambele părţi, până prind o culoare uşor maronie şi se îndepărtează surplusul de ulei cu ajutorul unor şerveţele.
4. Ceapa tăiată şi usturoiul se călesc la foc mic, apoi se adaugă carnea tocată şi sosul de tomate până ce toate obţin o nuanţă maronie.
5. Roşiile mărunţite se amestecă cu sare şi piper şi se pun la fiert aproximativ 10 minute.
6. Macaroanele se amestecă cu mozzarella, caşcavalul, oul şi jumătate din brânza parmezan. Un sfert din feliile de vinete se pun deoparte. Cele rămase se aşază în tavă, uşor suprapuse la capete. Deasupra se presară parmezan din cantitatea rămasă.
7. Se umple jumătate din formă cu macaroane, se adaugă carnea tocată şi se presară boabele de mazăre. Se pun deasupra şi macaroanele rămase.
Se acoperă cu feliile de vinete puse deoparte, iar apoi se presară iar parmezan.
8. Tot conţinutul se bagă 30 de minute în cuptorul preîncălzit. Apoi se lasă afară 5 minute pentru a se răci.
9. La final se ornează cu ardei gras tăiat feliuţe.