Tort Cutremur

Tort Cutremur

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cutie amestec-praf pentru tort de ciocolată (nu îl pregătești ca pe cutie, ci cum scrie mai jos)
  • 80 ml ulei
  • 3 ouă
  • 345 ml apă
  • 180 g fulgi de cocos
  • 185 g chips-uri de ciocolată/bucățele de ciocolată
  • 125 g nuci pecan tocate
  • 115 g unt
  • 240 g mascarpone
  • 450 g zahăr

Mod De Preparare

Ține-te bine că lucrurile încep să se agite! Vine… tortul-cutremur! Un tort ușor, bicolor, al cărui aspect aduce aminte de un desert de casă și nu de unul de cofetărie. Desert pe care îl pot face chiar și cei mai puțin pricepuți într-ale bucătăritului. Și… de ce se numește așa? Deoarece, după coacere, ingredientele se contopesc de așa natură, încât zici că au fost „zguduite” bine de un cutremur. 

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Unge o tavă cu ulei. Presară fulgii de cocos, bucățelele de ciocolată și alunele tocate în ea.

Combină amestecul pentru tort de ciocolată cu uleiul, ouăle și apa cu ajutorul unei spatule sau a unui mixer de mână. Toarnă amestecul uniform peste primul strat din tavă.

Într-o crăticioară medie topește untul cu mascarpone. Cu ajutorul unei spatule sau a unui mixer, încorporează zahărul, până obții un rezultat cremos și omogen.

Pune compoziția peste stratul de ciocolată din tavă și încorporează-l spiralat, cu ajutorul unui cuțit.

Dă la cuptor pentru 35-45 minute. Este gata când nu se va mai clătina în tavă dacă o zgâlțâi. Nu merge să probezi cu scobitoarea, deoarece este un tort mai puțin uscat, mai lipicios, care se va prinde mereu de scobitoare.

Foto: 123rf.com

Evaluează