1. Se bat 8 albuşuri spumă, se adaugă zahărul şi se bat până se întăresc. Se pun gălbenuşurile, untul topit şi răcit, se amestecă uşor, se adaugă făina cernută şi se mixează în continuare să nu se formeze cocoloaşe.
2. Se tapetează cu hârtie de copt fundul detaşabil al unei forme de tort şi se toarnă din compoziţia de blat. Se întinde uniform şi se coace la foc potrivit. Aşa se procedează cu fiecare foaie în parte.
3. Se curăţă merele, se taie cubuleţe şi se călesc într-o cratiţă cu un praf de scorţişoară. După ce s-au călit, se dau la rece şi se mai amestecă din când în când ca să se răcească.
4. Se pun într-un bol gălbenuşurile şi se freacă cu zahărul pudră, se adaugă brânza mascarpone, merele călite, zahărul vanilat şi frişca bătută. Se umplu foile de tort cu cremă. Se ornează cu frişcă, fulgi de migdale coapte, felii de mere crude şi frunzuliţe de mentă.