Tortellini la tigaie din 3 ingrediente

TORTELLINI LA TIGAIE

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g tortellini
  • 900 ml sos marinara
  • 150-200 g mozzarella rasă

Mod De Preparare

O tigaie, 3 ingrediente și numai câteva minute libere: de atât ai nevoie ca să faci o masă super gustoasă în timp record pentru 4-5 persoane. Rețetă ideală pentru zilele caniculare în care nu vrei să te topești gătind ore în șir deasupra aragazului sau pentru zilele săptămânii în care ajungi târziu acasă de la serviciu.

Într-o tigaie mare, adaugă sosul marinara, făcut rapid după instrucțiunile de aici.  Lasă-l 3-4 minute să se încălzească ușor la temperatură mică spre medie. Adaugă tortellini în sos, amestecă și lasă să se facă aproximativ 6 minute, până se fac pastele. Mai amestecă din când în când ca să nu se lipească de tigaie.

Adaugă mozzarella rasă (făcută de casă după rețeta de aici), pune capacul și lasă să se topească, la foc mic.

Pune busuioc deasupra, dacă vrei să ai o extra pată de culoare aromată.

 

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.