Tortilla cu legume

De Ileana,

Ingrediente

  • 4 bucati foi de salată
  • 2 bucata morcov
  • 2 bucata dovlecei mari
  • 1 bucata ardei gras roşu
  • 1 bucata gras galben
  • 5 bucati ceapă verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 2 linguri smântână
  • 4 foi tortilla

Mod De Preparare

► Frunzele de salată se spală bine şi se scurg de apă. Morcovii se spală şi se dau prin răzătoare. Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie bucăţele. Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie inele.
► Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se călesc cca 10 minute, la foc mic, ceapa verde, morcovii, dovleceii şi ardeii graşi. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă totul cu smântâna.
► Se pune pe fiecare foaie de tortilla câte o frunză de salată, peste care se întinde compoziţia. Se rulează, se prinde cu o frunză de ceapă  şi se serveşte pe o farfurie sau pe un şervet de hârtie.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete