Mod De Preparare
Din 2 ingrediente și în 10 minute. Așa faci cel mai bun și cremos unt de casă. Simplu ca bună ziua și extrem de gustos!
- Cu ajutorul unui mixer, bate bine smântâna 1-2 minute. Dacă vrei unt sărat, oprește mixerul și adaugă sare (neapărat gustă, să nu îți iasă prea sărat!). Mai bate încă 1-2 minute. O să vezi cum începe să iasă zerul, încet încet. Atunci o să știi că e gata!
- Pune un tifon pe deasupra unui castron și pune untul la scurs. Când crezi că s-a dus tot, strânge bine tifonul ca să scurgi tot surplusul de zer. ATENȚIE: trebuie să îl scurgi pe tot, deoarece dacă mai rămâne zer în unt îl va acri și strica foarte repede.
- Transferă untul într-o cutie care se închide etanș.
Din 1 litru de smântână grasă îți vor ieși cam 450-500 grame de unt.
Foto: shutterstock