Mod De Preparare
Secretul oricărei salate, desigur, este sosul. Oricât de gustoase ar fi ingredientele folosite, dacă sosul nu e făcut cum trebuie sau este unul care nu se potrivește cu ele, până și o salată banală este ratată. Dacă ai mâncat în oraș salată grecească și nu ți-a plăcut, motivul e doar unul: nu au folosit vinegreta aceasta. Fă-o și o să vezi: schimbă TOT!
- Într-un borcan care are și capac, adaugă pe rând ingredientele de mai sus. (Încearcă să nu omiți niciunul din ele, fiecare are rolul lui în această combinație delicioasă!) Amestecă bine agitând borcanul închis.
- Se poate depozita la frigider cel mult o săptămână. Înainte să îl pui peste salată, ai grijă să îl scoți cu cel puțin 5 minute înainte, ca să ajungă la o temperatură acceptabilă și să se înmoaie ușor. Îl poți băga 15 secunde la cuptorul cu microunde, dar… mai bine eviți asta, nu?
Alte rețete grecești delicioase:
Gyros grecesc cu pui și tzatziki
Vinete evantai
Cea mai gustoasă omletă grecească
Foto: shutterstock