Vinegretă grecească

Vinegretă grecească

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 120 ml oțet de vin roșu
  • 60 ml ulei de măsline
  • 2 lingurițe pudră de usturoi deshidratat
  • 1 linguriță pudră de ceapă deshidratată
  • 2 lingurițe oregano
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 linguriță sare
  • 1-2 lingurițe muștar de Dijon
  • puțin piper

Mod De Preparare

Secretul oricărei salate, desigur, este sosul. Oricât de gustoase ar fi ingredientele folosite, dacă sosul nu e făcut cum trebuie sau este unul care nu se potrivește cu ele, până și o salată banală este ratată. Dacă ai mâncat în oraș salată grecească și nu ți-a plăcut, motivul e doar unul: nu au folosit vinegreta aceasta. Fă-o și o să vezi: schimbă TOT!

  • Într-un borcan care are și capac, adaugă pe rând ingredientele de mai sus. (Încearcă să nu omiți niciunul din ele, fiecare are rolul lui în această combinație delicioasă!) Amestecă bine agitând borcanul închis.
  • Se poate depozita la frigider cel mult o săptămână. Înainte să îl pui peste salată, ai grijă să îl scoți cu cel puțin 5 minute înainte, ca să ajungă la o temperatură acceptabilă și să se înmoaie ușor. Îl poți băga 15 secunde la cuptorul cu microunde, dar… mai bine eviți asta, nu?

Alte rețete grecești delicioase:

 Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Vinete evantai

Cea mai gustoasă omletă grecească

Foto: shutterstock

Evaluează