Vinete amalfitane

De erikachivu,

Ingrediente

  • sare
  • 4 linguri ulei
  • 200 g caşcaval ras
  • 8 roşii
  • 3 vinete

Mod De Preparare

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta.

1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul.

2. În tava de cuptor se pune o lingură de ulei. Roşiile se taie rondele care se ung cu ulei şi se aşază în 3 straturi alterna­tive cu feliile de vinete, şterse de suc.

3. Ultimul strat trebuie să fie de roşii peste care se presară caşcaval. Se dau la cuptor pentru 40 de minute.

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 1.5 / 5 - 12 Review(s)
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare