1. Se pregăteşte pentru început grătarul din curte sau grilul de la aragaz, se unge cu grăsime şi se lasă să se încingă bine.
2. Separat, se pregătesc vinetele, se spală, se taie şi se presară sare după gust, dar este bine să fie mai multă ca să pătrundă bine miezul. Se lasă la scurs câteva minute, apoi se ung vinetele cu puţină grăsime.
3. Se curăţă şi ceapa, se bagă pe ţepuşe, se sărează şi se coace pe grătar împreună cu vinetele. Se coc la foc potrivit ca să se pătrundă şi să fie gustoase.
4. Separat, într-un bol, se pregăteşte saramura. Se pun 300 ml de apă cu sare la fiert şi după ce a clocotit se toarnă peste pătrunjelul tăiat şi puţină ceapă verde tocată mărunt.
5. Ardeiul se coace şi el pe grătar, se curăţă şi se serveşte împreună cu celelalte legume coapte. Vinetele în saramură sunt foarte gustoase dacă sunt combinate cu frigărui de pui. Se servesc calde ornate cu mult pătrunjel verde şi usturoi tocat.