Yakimeshi – orez prăjit în stil japonez

yakimeshi

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g orez fiert
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 felii de bacon tăiate în fâșii subțiri
  • 2 ouă
  • 2 cepe verzi tocate
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

În japoneză „Yakimeshi” exact asta înseamnă: orez prăjit. Japonezii servesc foarte des acest tip de orez, mai ales în timpul zilelor lucrătoare, deoarece este un fel de mâncare care se face extrem de rapid, e tare gustos și sățios. Mai ales că asiaticii au aproape permanent în gospodărie orez deja fiert, se înțelege că este o alegere justificată consumarea frecventă a acestui fel de mâncare. Și noi îl adorăm și îl facem cât de des posibil.

  1. Combină într-un vas orezul deja fiert cu maioneza. Taie mărunt bacon-ul și ceapa verde. Încinge niște ulei într-o tigaie mare și pune orezul la prăjit câteva minute, amestecând.
  2. Bate ouăle. Dă într-o parte a tigăii orezul și în partea cealaltă pune ouăle la făcând amestecând continuu ca să se facă zdrențe.
  3. Când ouăle sunt pe jumătate făcute, combină-le cu orezul.
  4. Adaugă bacon-ul și mai lasă la făcut încă 5 minute.
  5. Pune și ceapa tocată peste, amestecă, asezonează cu sare și piper.

shutterstock_39757833

Alte rețete japoneze delicioase:

Prăjitura Nanaimo

Tăiţei cu pui şi caju

Cheesecake din 3 ingrediente

Foto: shutterstock

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi