Mod De Preparare
Că seamănă la prima vedere cu zacusca noastră cea de toate zilele, e evident. Dar gustul este mai mult decât diferit. O mâncare extrem de gustoasă, ușor de preparat, care se poate servi atât caldă cât și rece, alături de niște pâine prăjită crocantă sau niște lipii fierbinți de casă. Deliciu!
- Cojește vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, presară sare deasupra și dă-le la cuptorul preîncălzit vreo 30 de minute, până se rumenesc și coc. Scoate-le și lasă-le un pic la răcit.
- Într-o tigaie mare, sotează usturoiul zdrobit, în ulei de măsline, timp de 30 de secunde. Adaugă și condimentele (în afară de piper și frunza de dafin), mai lasă-le încă 10 secunde în tigaie până să adaugi roșiile tocate, apa, sare, piper și frunza de dafin. Lasă așa 5 minute.
- Dă de pe foc, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mai adaugă extra ulei de măsline, sare și piper, dacă simți nevoia.
Alte rețete delicioase pe bază de vinete:
Vinete la cuptor cu sos tomat şi mozzarela
Coroniţă de vinete
Plăcinţele cu vinete
Foto: shutterstock