De Oana Savin,
Un preparat sănătos și energizant, special conceput pentru oamenii pasionați de un stil de viață activ.
Acest preparat este semnat de Adrian Șișiu, chef la renumitul „Grand Hotal Italia' din Cluj-Napoca. Adrian a participat la Barilla Pasta World Championship 2017 cu aceste spaghete delicioase.
„Rețetele de paste ale viitorului vor fi simple, gustoase, preparate cu atenție pentru sănătate și menite să ofere energie oamenilor din ce în ce mai activi. În viitor, pastele vor ajunge să fie consumate nu doar la prânz și cină, ci și în alte ocazii: spre exemplu, înainte sau după activitatea sportivă', este de părere chef Adrian Șișiu.
În viitor, Chef Adrian Șișiu își dorește ca oamenii să asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine, concept pe care s-a bazat și rețeta propusă mai jos:
200 gr Barilla Spaghetti Bio No. 5
90 gr Roșii cherry
20 gr Dovlecei
2 gr Usturoi
10 gr Muguri de pin
25 gr Alune
20 gr Ciuperci sălbatice uscate
5 gr Baby spanac
30 gr Avocado
5 gr Fulgi de migdale
20 ml Ulei de măsline extra-virgin
1 gr Sare
0,5 gr Piper
Timp de preparare : 25 minute | Timp de gătit : 10 minute
Prima dată se toacă usturoiul, apoi ușor se face o incizie a roșiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pielița. Roșiile se taie mărunt. Următoarea operațiune este călirea usturoiului, tăierea roșiilor, toastarea alunelor muguri de pin, ce se vor tăia mărunt. Următorul ingredient, ciupercile uscate, sunt pregătire pentru sotare și adăugate roșiilor. Avocado-ul și dovlecelul se pregătesc pentru tigaie, în timp ce se taie și baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele Barilla, deja, fierb.
În cele din urmă, adăugăm rețetei de spaghetti și fulgii de migdale.
Poftă bună!