Mod De Preparare
O combinație atât de gustoasă, încât va deveni una din mâncărurile p care le vei pune pe masă cel mai des familiei tale. Nu foarte costisitoare, extrem de sățioasă, ușor de făcut de către oricine, după pașii ușori de mai jos.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt o tavă care nu lipește
- Adu o cratiță cu apă sărată la fierbere, aruncă în ea cartofii și lasă-i 2-3 minute. Scurge, dă deoparte.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și pune ceapa tăiată julien (felii subțiri) 5 minute. Adaugă făina, amestecă. Opărește spanacul la foc mediu, apoi scurge excesul de apă.
- Pune, strat după strat, cartofii, ceapa, spanacul și somonul feliat, terminând cu un strat de cartofi.
- Toarnă smântâna peste, presară cașcavalul ras și dă la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu.
O reteta deosebita este cea de calcan la cuptor!
Alte rețete delicioase cu somon:
Somon cu sos de piper
Specialitate cu somon și salvie
Tort aperitiv cu brânză şi somon
Foto: 123rf