Mod De Preparare
Rețeta perfectă pentru o masă în familie, ideală pentru zilele calde de primăvară-vară, când piețele sunt pline de legume proaspete. Se face rapid, e gustos tare șo nu te pune să scoți prea mulți bani din portofel, comparativ cu alte rețete.
- Bate ușor cu un ciocan de șnițele, pieptul de pui (așa se va găti). Asezonează cu sare și piper.
- Prăjește 2-3 minute pe ambele părți, în ulei de măsline, puiul. Scoate-l, lasă uleiul să se răcească un pic și pune la călit roșiile (le tai cum vrei tu; dacă folosești roșii cherry, pune-le tăiate pe jumătate).
- Când începe să se formeze sosul, adaugă și untul și usturoiul. Amestecă încontinuu până se topește untul de tot.
- Pune la loc puiul în tigaie, acoperă un minut tigaia, apoi descoperă și lasă încă 5 minute să se pătrundă de arome.
Exact înainte de a servi, adaugă busuiocul. Se servesc cu paste fierte conform instrucțiunilor de pe pachet sau cu orez.
Alte rețete delicioase cu pui:
Pui în unt cu sos de lămâie
Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi
Pui Caprese la cuptor
Foto: shutterstock