Mod De Preparare
Mult diferiți ca gust față de cartofii cu care suntem obișnuiți, cartofii dulci au câștigat tot mai multă popularitate în bucătăria internațională, fiind incluși în rețete care mai de care mai diferite. De această dată am încercat să îi facem la cuptor, gratinați. Avantajul folosirii lor și nu a cartofilor banali? Se fac mult mai repede și au o ușoară dulceață, extrem de plăcută papilelor gustative. Iar în combinație cu brânzeturile alese… rezultatul e unul dumnezeiesc de gustos, demn de restaurantele de lux.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Într-o crăticioară, încălzește smântâna la foc mic, adaugă usturoiul și restul condimentelor. Amestecă și nu lăsa să ajungă la fierbere.
- Între timp, taie cartofii rondele (cât vrei tu de subțiri; cu cât sunt mai subțiri, cu atât mai repede se vor face).
- Într-o tavă care nu lipește, pune, pe rând, câte un strat din fiecare: unul de cartofi, unul de smântână, câte unul din fiecare tip de brânză – și tot așa până termini (ultimul strat să fie de brânză, desigur).
- Dă la cuptor timp de 35 de minute și servește fierbinte.
Alte rețete delicioase la cuptor:
Cartofi gratinaţi cu ciuperci
Gogoşari gratinaţi cu ţelină
Cartofi Dauphinoise
Foto: shutterstock