Peștele calcan este unul dintre cei mai gustoși pești și poate fi pescuit în Marea Neagră. Are o carne dulce și fragedă și este foarte apreciat printre iubitorii de preparate cu pește. Un alt avantaj este faptul că acest pește are puține oase și poate fi mâncat cu ușurință.
Cu ani în urmă, în România, calcanul era un pește accesibil și chiar era considerat peștele săracilor. În prezent însă, prețul a crescut foarte mult, atât în restaurante, cât și în hipermarketuri. Calcanul conține proteine, vitamina B12, seleniu, niacina, magneziu și fosfor. Peştele este bogat în acizi graşi omega-3 care reduc riscul bolilor de inimă şi ale arterelor, întăresc sistemul imunitar. Specialiștii susțin că un consum regulat de carne albă ajută organismul în prevenirea a numeroase afecțiuni.
Calcan poate fi pregătit în diverse rețete, fie la cuptor, fie la grătar, fie prăjit. Pentru a-i păstra gustul deosebit însă, vă recomandăm o rețetă de calcan la cuptor.
Calcanul se poate face și la grătar, dar și părjit, însă gătit la cuptor, carnea rămâne fragedă, suculentă și dulceagă. Calcanul astfel preparat poate fi mâncat simplu, alături de legumele cu care a fost pregătit. De asemenea, poate fi însoțit de diverse garnituri, de orez, cartofi sau salate aromate.
Alte rețete apreciate: