(P) Trei rețete de dulciuri sănătoase

(P) Trei rețete de dulciuri sănătoase

De Pistalie Andreea,

Cu toții știm că la prepararea unei rețete avem controlul ingredientelor și ne putem juca în voie cu gustul oricât dorim. În consecință, există o serie de avantaje dacă gătim acasă ceva dulce pentru copii sau când vine vorba de propria noastră plăcere.

Deserturi sănătoase pentru copii și nu numai

Când pregătim o prăjitură putem alege ingrediente de calitate și să reducem consumul de zahăr fără să îi alterăm gustul prin folosirea unor produse care substituie zahărul astfel încât să iasă ceva delicios și iubit de către cei dragi. Găsești în cele ce urmează câteva idei pentru a realiza ceva bun cu ciocolată, însă fără a folosi îndulcitori în exces.

  • Brioșe cu bomboane de ciocolată

La această rețetă este necesar într-o primă etapă să separi ingredientele uscate de cele umede. 300 grame faină, 200 grame zahăr, 170 grame de unt, 1 linguriță de praf de copt împreună cu bomboanele cu ciocolată le vei amesteca într-un vas, iar apoi le vei mixa pe cele lichide: 250 de grame de iaurt sau lapte bătut, 3 ouă, esență de vanilie și un praf de sare. Se încorporează ulterior totul și se toarnă în forme. După ce s-au copt se așează pe un grătar să se răcească. Ca să folosești o cantitate mai redusă de zahăr, ai posibilitatea să îl înlocuiești cu banane sau alte fructe puternic aromate precum căpșuni, prune, smochine ori chiar morcovi.

  • Biscuiți cu ciocolată

O rețetă simplă și ușoară cu care nu vei da greș este următoarea: mixezi foarte bine 250 grame de unt cu 350 grame de zahăr brun, adaugi apoi treptat 2 ouă mai mari, iar la final pui 350 grame de făină. Pe lângă bucățile sau chipsurile de ciocolată, adaugi dacă vrei și 100 grame de cacao pudră. Încălzești cuptorul la 180 de grade și coci biscuiții cam un sfert de oră. Dacă nu dorești să îi prepari atunci, poți congela aluatul câteva săptămâni fără probleme. Pentru un plus de savoare, aceștia pot fi introduși în ciocolata topită în prealabil la bain-marie după ce s-au răcit complet.

  • Brownie cu ciocolată albă

Când prepari o astfel de prăjitură modul în care combini ingredientele și proporția acestora este foarte importantă. Un preparat sățios, o brownie adună laolaltă mai multe tipuri de ciocolată și nu necesită foarte multă făină. Ai nevoie de doar 95 grame de faină, 200 grame de ciocolată, 150 grame de unt nesărat, 3 ouă, 175 grame de zahăr, puțină sare și 200 grame de ciocolată albă. Se bat foarte bine ouăle și zahărul timp de câteva minute până ajung la o consistență cremoasă, apoi se adaugă ciocolata topită în prealabil împreună cu untul. Amesteci foarte bine, încorporând făina și la sfârșit ciocolata albă. Nu o vei ține la cuptor mai mult de 15 minute deoarece blatul este destul de subțire și nu trebuie să se usuce, iar în primele 10-13 minute vei avea grijă să nu deschizi deloc cuptorul. Le răcești apoi ușor pe un grătar și le tai după bunul plac. Se păstrează la temperatura camerei, la frigider sau într-o cutie ermetică timp de câteva zile.

La orice rețetă unde folosești ciocolată, este foarte important ca aceasta să fie de calitate și să conțină ingrediente premium fără aditivi, grăsimi sau zahăr adăugat. Vei simți în mod sigur diferențele și te vei bucura de un produs premium chiar la tine acasă.

Ciocolata este un aliment inclus în nenumărate prăjituri datorită gustului său inconfundabil și delicios, savoarea ce o imprimă preparatelor și diversitatea aromelor cu care poate fi combinată, reprezentând un adevărat festin ori de câte ori este savurată!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO