Cartofi copți de două ori

Cartofi copți de două ori

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 8 felii de bacon
  • 230 g smântână
  • 60-120 ml lapte
  • 4 linguri unt
  • 50 g cheddar ras/cașcaval
  • 8 cepe verzi
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Cartofi copți de două ori – cea mai gustoasă versiune de cartofi copți!

Când ai poftă să mănânci ceva absolut delicios dar nu vrei să petreci prea mult timp gătind, cartofii dublu copți sunt o soluție perfectă. De unde mai pui că nu sunt scumpi deloc! O minunăție de rețetă pe placul tuturor!

374261_l

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Spală cartofii și dă-i la copt o oră. Între timp, prăjește bacon-ul. Când s-a făcut, lasă-l la răcit, scurge de grăsime și apoi rupe-l bucățele mici.
  2. Scoate cartofii după ce trece ora dată, lasă-i un pic la răcit (circa 10 minute).
  3. Taie-i pe lung în 2 jumătăți și scobește-i de miez (cam cât să mai lași doar un pic de cartof până ajungi la coajă)
  4. Pune într-un castron miezul, adaugă peste smântâna, jumătate din cantitatea de ceapă, untul, jumătate din cantitatea de cașcaval. Amestecă bine cu un mixer și, în același timp adaugă lapte treptat. Nu trebuie să pui prea mult, ca să nu obții o umplutură prea lichidă. Asezonează cu sare și piper.
  5. Pune umplutura înapoi în cartofi. Presară deasupra restul de cașcaval, ceapă și bacon.
  6. Dă la cuptor iar, 15 minute.

Pentru amatorii de simplu si gustos, avem cei mai buni cartofi wedges.

Alte rețete delicioase de cartofi:

Frittata cu cartofi și bacon

Colcannon – piure irlandez cu varză și ceapă verde

Omletă spaniolă cu cartofi – Tortilla Espanola

Foto: 123rf

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.