Omletă spaniolă cu cartofi – Tortilla Espanola

Omletă spaniolă cu cartofi - Tortilla Espanola

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 5 ouă mari
  • 1 ceapă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Ingredientele principale pentru omleta spaniolă sunt ouăle și cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Frumusețea ei în asta constă: că e versatilă! O faci repede, cu minimum de efort, din ingrediente ieftine. O poți servi caldă sau rece. Ca aperitiv, mic-dejun sau chiar și prânz rapid la birou. O simplitate delicioasă pe care nu vei regreta că ai făcut-o!

Pune apă la fiert într-o oală mare. Curăță și taie cartofii (cum vrei: cuburi ca pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) și aruncă-i în apa clocotită, 5-7 minute. Între timp, taie și călește ceapa în 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.

Scurge cartofii (atenție, să nu îi fierbi mai mult decât e cazul) și adaugă-i peste ceapă. Călește-i, întorcându-i din când în când, vreo 10 minute. Între timp, bate ouăle cu sare și piper într-un vas separat.

Toarnă peste cartofi când aceștia s-au făcut, dă mic de tot focul și lasă să se facă. până când se întărește. Întoarce pe partea cealaltă, fără să o rupi (poți să te ajuți de o farfurie să faci asta). Mai lasă să se facă încă 3-5 minute.

sectiune omleta spaniola

Alte rețete spaniole delicioase:

Tortilla cu legume

Supă spaniolă de roşii

Gazpacho reinventat

Foto: shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 4.5 / 5 - 7 voturi