Cartofi Duchesse

De Ana Munteanu,

Ingrediente

  • circa 1 kg cartofi
  • 4 gălbenușuri + 1 ou întreg
  • 1/2 lingură de făină
  • 100 ml smântână de gătit
  • 60 g unt
  • 1 linguriță sare
  • un praf de nucșoară + piper

Mod De Preparare

Cartofi Duchesse – din câte rețete există pentru aperitivul acesta minunat, cea de mai jos e cea mai gustoasă și cea mai apreciată. Vrei să impresionezi cu un aperitiv extrem de aspectuos dar pe care să îl faci cu minimum de efort? Cartofii Duchesse sunt soluția ideală! Se fac din ingrediente puține pe care oricine le are în casă.

shutterstock_35983322

Preîncălzește cuptorul.

Fierbe cartofii cu un praf de sare și pisează-i ca pentru piure. Când se răcesc un pic, adaugă gălbenușurile, untul, făina, 70 ml din smântâna de gătit și condimentele. Amestecă bine. Pune apoi amestecul format într-un poș de patiserie care să aibă atașat capătul acela în formă de stea.

Bate oul rămas cu restul de smântână.

Toarnă, cu mișcări circulare, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, formele. Unge cu oul bătut formele.

Dă la cuptor câteva minute, până se rumenesc cum vrei.

shutterstock_281160143

Pentru amatorii de simplu si gustos, avem cei mai buni cartofi wedges.

Alte rețete delicioase pe bază de cartofi:

Champ – piure irlandez de cartofi

Salată germană cu cartofi – Kartoffelsalat

Cartofi la cuptor cu bacon, cașcaval și mărar

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.