Chifteluţe cu sos şi măsline

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru chiftele:
  • 200 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 2 felii pâine
  • 100 ml lapte
  • 1 litru supa din concentrat de vita
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
Pentru sos:
  • 60 g faina
  • 60 g unt
  • 500 ml lapte
  • 1 triunghi brânza topita
  • 150 g masline feliate
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Pentru garnitura:
  • 150 g orez fiert
  • 25 g unt
  • 3 linguri stafide aurii
  • sare

Mod De Preparare

Încearcă un fel delicios si usor de preparat. Chifteluţele cu sos şi măsline se fac foarte uşor. Cum ţi se pare reţeta?

Se înmoaie în lapte pâinea fara coaja, se preseaza si apoi se amesteca în carnea tocata alaturi de ou, sare si piper. Cu mâna umeda se formeaza chiftelue care se trec prin faina. Apoi, se pun la fiert în supa din concentrat de vita. Se lasa la fiert în jur de 10 minute.

Se fierb orezul si stafidele pentru 10 minute în apa cu sare si apoi se lasa sa se scurga foarte bine iar apa în care au fiert se arunca. Într-o tigaie se topeste untul si se soteaza puin, 2 minute maximum, orezul cu stafidele, sare si piper sau alte arome.

Pentru sos, se topeste untul, se adauga faina şi brânza topita si se amesteca rapid. Apoi, se trage vasul de pe foc si se toarna laptele amestecând energic. Se lasa sa fiarba un clocot, se potriveste gustul de sare, nucoara si piper si se adauga maslinele fin tocate si patrunjelul.

Orice fel de forma se uda cu puina apa si se umple cu orezul cu stafide. Cu o lingura se îndeasa usor coninutul si apoi forma se acopera cu farfuria de servit. Se rasuceste dintr-o singura miscare, se ridica forma iar orezul va ramâne frumos pe farfurie.

Chifteluele se scot cu spumiera din supa în care au fiert si se pun, cu grija, în sosul alb. Se lasa la fiert aproximativ 5 minute scuturând vasul pentru ca nici sosul, nici chifteluele sa nu se prinda de el.

Se fierb orezul si stafidele pentru 10 minute în apa cu sare si apoi se lasa sa se scurga foarte bine iar apa în care au fiert se arunca. Într-o tigaie se topeste untul si se soteaza puin, 2 minute maximum, orezul cu stafidele, sare si piper sau alte arome.

Orice fel de forma se uda cu puina apa si se umple cu orezul cu stafide. Cu o lingura se îndeasa usor coninutul si apoi forma se acopera cu farfuria de servit. Se rasuceste dintr-o singura miscare, se ridica forma iar orezul va ramâne frumos pe farfurie.

Pe aceeasi farfurie cu turnuleul de orez se pun chiftelele calde împreuna cu sosul alb. Se presara cu verdeaa proaspat tocata si se aduc la masa. Preparatul merge de minune alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Alte rețete